Wat is PVC?

Waar zijn PVC vloeren van gemaakt, wat zijn de voordelen en wat zijn de onderlinge verschillen?

PVC

De vloeren van Dutch Floor Design zijn opgebouwd uit meerdere lagen waarvan het PVC de basis is. PVC is een kunststof dat zeer geschikt is om gebruikt te worden als vloer door zijn eigenschappen. Naast dat het een zeer stabiele basis vormt waardoor de krimp en uitzetting minimaal zijn werkt PVC ook nog eens isolerend als absorberend.

Variaties in opbouw

Klik, Lijm, Kurk, Slijtlaag, Onderlaag

Wat betekent dat allemaal?

De collectie van Dutch Floor Design bestaat uit planken die onderling verschillen in zowel breedte als lengte.

Hiernaast zijn er ook verschillen in de dikte, en de dikte is verantwoordelijk voor het isolerend en absorberend effect.

 Klik vs Lijm

Op basis van montage zijn PVC vloeren onder te verdelen in twee verschillende groepen, namelijk: PVC Click en PVC Lijm.

PVC Click

De klik variant is een semi-permanente vloer die doormiddel van een klik verbinding geplaatst wordt. Dit biedt de perfecte uitkomst voor de doe-het-zelver want deze kan geplaatst worden met of zonder ondervloer, mits de huidige vloer egaal is. In onze collectie hebben wij PVC Click zowel met als zonder extra kurklaag voor extra isolatie-en absorberend vermogen.

PVC Lijm

De lijm variant is een permanente vloer die doormiddel van een lijmlaag direct op de ondervloer wordt vastgelijmd. Door deze bevestigingsmethode zijn er bijna geen limitaties aan de afmetingen waardoor Dutch Floor Design planken van ongekend formaat levert. Het leggen van een dergelijke vloer vereist wel een professional voor een strak resultaat waarin het design optimaal tot zijn recht komt.

Opbouw

Een PVC vloer van Dutch Floor Design is opgebouwd uit verschillende lagen, met elk een eigen bijdrage aan de plank. 

PVC Click

De PVC Click plank bestaat uit een basis van hard PVC, om de planken gemakkelijk te plaatsen. De basislaag heeft aan alle vier de zijdes een klik verbinding waarboven de zogenaamde printfilm met het design ligt. De bovenste laag is de slijtlaag met een realistische houtstructuur, voor een natuurlijk effect. 

Onze PVC Click vloeren zijn ook beschikbaar met een extra onderlaag van kurk. De kurk onderlaag biedt extra isolatie en heeft een sterk absorberend vermogen.

PVC Lijm

De PVC Lijm plank bestaat uit een basis van flexibel PVC. Op de basislaag ligt de zogenaamde printfilm met het design. De bovenste laag is de slijtlaag met een voelbare of realistische houtstructuur, voor een natuurlijk effect.

Voelbare houtstructuur

De voelbare houtstructuur wordt gecreeerd doordat een een warme plaat het houtpatroon in de slijtlaag perst. Het houtpatroon is identiek aan het ontwerp in de printing film waardoor de planken van Dutch Floor Design bijna niet van echt hout meer te onderscheiden is.

Realistische Houtstructuur

De voelbare houtstructuur wordt gecreeerd doordat een wals een patroon in de slijtlaag perst, wat zorgt voor een zeer realistisch uiterlijk door het 3D effect dat ontstaat.